انواع چوب طبیعی در صنعت ساختمان (کاربرد + مقایسه)

انواع چوب طبیعی در صنعت ساختمان (کاربرد + مقایسه)

در صنعت ساختمان‌ سازی، چوب به عنوان یکی از مصالح اصلی استفاده می‌ شود و معماران و مهندسان هزاران سال است که آن را به ‌عنوان بخش جدایی ‌ناپذیر از انواع سازه‌ ها در نظر گرفته ‌اند. اهمیت چوب به دلیل ویژگی‌ های برجسته ای از جمله دوام بالا، زیبایی و کاربری خوب است. با این حال انتخاب نوع چوب مناسب برای هر کاربرد بسیار مهم است. اگر چه چوب به دلیل ویژگی ‌هایی مانند تنوع، قابلیت انعطاف و قیمت مناسب، بسیار محبوب است اما باید توجه داشت که هر کدام از انواع چوب ویژگی ‌ها و مزایای خاص خود را دارد و انتخاب درست می‌ تواند سازه ای با استحکام بالا برای شما پدید آورد. در این مطلب انواع چوب طبیعی را که برای ساختمان سازی به کار می روند به همراه مزایا، بهترین نوع چوب و قیمت چوب ترموود معرفی می کنیم.

 

اهمیت استفاده از چوب در ساختمان سازی

استفاده از چوب به عنوان یکی از مصالح ساختمانی در صنعت ساختمان سازی از دیر باز رایج بوده است. این اهمیت به دلیل ویژگی ‌های برجسته ای است که چوب دارد. مهم ترین ویژگی های چوب طبیعی را در ادامه مطلب بیان می کنیم:

  • دوام بالا: چوب از لحاظ ساختاری به دلیل فیبر های تشکیل دهنده آن، دوام بالایی دارد. همچنین به راحتی در صورت ترک و خرابی می توان با استفاده از روش هایی مانند ترمیم چوب، آن را تعمیر کرد و مجدد از آن استفاده کرد. با استفاده از روش ‌هایی مانند ترمیم، می ‌توان خرابی ‌های آن را تعمیر کرد
  • سبک و قابل حمل: چوب به دلیل وزن کم و قابلیت حمل آسان، برای ساخت سازه‌ هایی مانند پل ‌ها و بالا بر ها بسیار مناسب است.
  • قابلیت انعطاف: انواع چوب از لحاظ ساختاری نسبتاً انعطاف‌ پذیر هستند که این ویژگی باعث می‌ شود بتوان آن را به راحتی به شکل‌ های مختلفی شکل داد و در کاربرد های متنوع از آن استفاده کرد.
  • زیبایی: چوب به دلیل رنگ بندی و طرح های زیبایی که دارد، در ساختمان سازی و تولید سازه های چوبی به عنوان یک عنصر زیبایی شناخته می شود و حس آرامش و گرمای طبیعت را نیز در هر مکانی به ارمغان می آورد.
  • عایق حرارتی و صوتی: چوب به دلیل ساختار سلولی خود، به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی بسیار خوب عمل می ‌کند.

انواع چوب طبیعی در ساخت و ساز

همچنین با توجه به روند تغییرات اقلیمی، استفاده از چوب به عنوان یکی از مصالح سازگار با محیط زیست که پایداری بالایی نیز دارد، بسیار مهم است. چوب به دلیل قابلیت بازیافت و کاهش نیاز به مصالح ساختمانی دیگر به عنوان یک گزینه سبز و اقتصادی در صنعت ساختمان سازی به شمار می آید. به طور کلی استفاده از انواع چوب به عنوان یکی از اصلی ترین مصالح ساختمانی در این صنعت بسیار مهم است و از آن به عنوان یک متریال با دوام، سبک، زیبا و سازگار با محیط زیست استفاده های زیادی می‌ شود.

 

چوب ها به طور کلی چند نوع هستند ؟

انواع چوب به طور کلی به دو دسته چوب‌ های سخت و چوب ‌های نرم تقسیم بندی می ‌شوند. این دو دسته چوب با توجه به ساختار، چگونگی رشد و ترکیبات شیمیایی متفاوت هستند. در ادامه درباره هر دسته چوب توضیحات بیشتری ارائه می دهیم.

1. چوب ‌های سخت: این نوع چوب ‌ها دارای دوام بالاتری نسبت به چوب ‌های نرم هستند. آن ‌ها از درختان عمده‌ ای مانند بلوط، سندر، سرو، درخت گردو و درخت خرما به دست می‌ آیند. چوب ‌های سخت عمدتاً برای ساختمان ‌هایی با نیاز به مقاومت بالا کاربرد دارند. همچنین برخی دیگر از کاربرد های چوب های سخت مانند کابینت، پارکت، در و پنجره است.

2. چوب ‌های نرم: این نوع چوب ‌ها دارای ساختار باز و کمی فشرده ‌تری نسبت به چوب ‌های سخت هستند. این چوب ها از درختانی مانند صنوبر، سرو، ساج، کاج و ارزان قیمت ‌ترین آن ‌ها نیز از چوبی به نام MDF (Medium Density Fiberboard) به دست می ‌آید. چوب ‌های نرم عمدتاً برای ساخت اجزای داخلی ساختمان استفاده می شود. البته با توجه به مقاومت انواع چوب نرم ‌نسبت به چوب ‌های سخت، می ‌توان در بعضی موارد از آن ‌ها برای ساخت برخی اجزای خارجی ساختمان مانند در و پنجره نیز استفاده کرد.
اهمیت انتخاب نوع چوب مناسب برای هر کاربرد بسیار مهم است. برای مثال در صورت استفاده از چوب نرم برای ساخت برخی اجزای خارجی ساختمان، ممکن است در مواجهه با شرایط محیطی مانند باران و نور خورشید دچار آسیب‌ پذیری بیشتری نسبت به چوب های سخت شود. به علاوه در صورت استفاده از چوب سخت نا مناسب برای هر کاربرد، هزینه ساختمان به شدت افزایش خواهد یافت. لذا انتخاب درست چوب برای سازه و ساختمان از اهمیت بسزایی برخوردار است که باید به دقت انجام شود.

ویژگی های انواع چوب طبیعی در ساختمان سازی

انواع چوب طبیعی در ساخت و ساز

انواع چوب‌ های طبیعی در ساخت و ساز به دلیل ویژگی ‌های طبیعی و دوام بالایی که دارند، بسیار محبوب هستند. در زیر به برخی از انواع چوب طبیعی و کاربرد های آن‌ ها در بخش ‌های مختلف ساختمان اشاره می کنیم.

  • چوب راش: این نوع چوب به دلیل دوام بالا و مقاومت در برابر آب، بسیار مناسب برای استفاده در ساخت کابینت ‌های آشپزخانه، پارکت، در و پنجره ساختمان های مختلف است. چوب راش ظاهری صاف و زیبا دارد و توانایی تحمل فشار بالایی نیز دارد. چوب راش یکی از بهترین انواع چوب است که وزن سبک و خاصیت عایق بالای دارد.
  • چوب گردو: این نوع چوب به دلیل زیبایی ظاهری و مقاومت در برابر خرابی، برای ساخت کابینت و میز و صندلی بسیار مناسب است. همچنین چوب گردو وزنی سنگین دارد و قابل کنده کاری و نجاری است. چوب گردو نیز یکی از بهترین انواع چوب است که با توجه به نوع درخت گردو، در رنگ های مختلفی وجود دارد.
  • چوب بلوط: چوب بلوط ین نوع چوب به دلیل سختی و مقاومت بالا، برای ساخت سطوح کاری و میز های اداری مورد استفاده قرار می ‌گیرد. بلوط در رنگ های سفید و قرمز وجود دارد که بافت های خاصی دارند. همچنین قابلیت شکل پذیری چوب بلوط نیز بالا است.
  • چوب افرا: چوب درخت افرا به دلیل قابلیت انعطاف و زیبایی ظاهری، برای ساخت در و پنجره‌ های داخلی و البته مبلمان سازی بسیار مناسب است. چوب افرا در انواع کاربرد های مختلفی عرضه می شود و سختی بالایی دارد.
  • چوب توسکا: این نوع چوب به دلیل زیبایی ظاهری و ساختار نرم، برای ساخت مبلمان داخلی و نوار ‌های چسبنده چوبی استفاده می‌ شود.چوب توسکا وزن سبک و مقاومت کمی در برابر ضربه دارد. همچنین قیمت این مدل از انواع چوب، نسبت به بقیه کم تر و مناسب تر است.
  • چوب زبان گنجشک: چوب زبان گنجشک یا ون، به دلیل ویژگی‌ هایی مانند دوام، مقاومت در برابر خرابی و مقاومت در برابر آب، برای ساخت کابینت‌ های آشپزخانه و در و پنجره‌ های خارجی بسیار مناسب است. همچننی این چوب رگه های زیادی داشته، بافت سختی دارد و تراکم بالایی نیز دارد.
  • چوب روسی: این نوع چوب به دلیل مقاومت در برابر خرابی و سختی، برای ساخت سکوی کار و البته مبلمان بسیار مناسب است. همچنین از چوب روسی در صنعت ساختمان سازی برای ساخت اسکلت ساختمان ها نیز به کار برده می شود.
  • چوب صنوبر: این نوع چوب به دلیل قیمت مناسب و وزن سبک، برای ساخت محصولات چوبی از جمله کابینت، در و پنجره‌ های داخلی و مبلمان به کار برده می شود. همچنین این چوب بافت نرمی داشته و یک اولویت برای پروژه های ساختمان سازی و سازه هایی مانند هواپیما، کشتی و … است.

به طور کلی انتخاب نوع چوب مناسب برای کاربرد مورد نظر بسیار مهم است و باید با توجه به نیاز و شرایط ساختمان و میزان بودجه مورد نظر بهترین نواع چوب را انتخاب کرد.

استفاده از انواع چوب طبیعی

مزایای استفاده از چوب طبیعی در ساختمان سازی

استفاده از چوب طبیعی در ساختمان سازی مزایای بسیار زیادی را به همراه دارد. در زیر به برخی از این مزایا اشاره می کنیم.

1. پایداری ساختمان: چوب طبیعی به دلیل ساختار سلولی خاص خود، مقاومت و پایداری بالایی را در مقابل بار های خارجی از جمله زلزله دارد. به علاوه چوب طبیعی با توجه به وزن سبک خود، باعث کاهش وزن ساختمان نیز می شود.

2. انعطاف‌پذیری: انواع چوب طبیعی با انعطاف ‌پذیری بالا، برای ساختمان ‌سازی در شرایط متفاوت و غیر معمولی مانند مناطق زلزله‌ زده، بسیار مناسب است. همچنین چوب را می توان در اشکال و حالت های مختلف پیاده سازی کرد که باعث آسانی کار در ساختمان سازی می شود.

3. زیبایی طبیعی: چوب طبیعی به دلیل زیبایی و طراوت طبیعی خود، به عنوان یک ماده ساختمانی بسیار جذاب و با ارزش در نظر گرفته می‌ شود.

4. مصرف انرژی پایین: ساختمان‌ سازی با استفاده از چوب طبیعی به مصرف انرژی پایین ‌تری نسبت به مصرف انرژی در ساختمان ‌های سنتی منجر می ‌شود. همچنین از طرفی کاهش مصرف انرژی در ساختمان باعث کاهش گاز های گلخانه ‌ای و آلودگی هوا می ‌شود.

5. بازیافت پذیری: چوب طبیعی از طریق بازیافت و استفاده مجدد با محیط زیست بسیار سازگار است. به عنوان مثال میزان چوب باقی ‌مانده از عملیات ساختمان‌ سازی می ‌تواند برای ساخت دیگر محصولات چوبی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

6. سلامتی: چوب طبیعی برای سلامتی افراد در داخل ساختمان نیز بسیار مفید است. چوب طبیعی باعث ایجاد حس طبیعت و آرامش آن در فضای داخلی ساختمان می ‌شود و به عنوان یک جذابیت طبیعی مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته است.

به طور کلی استفاده از چوب طبیعی در ساختمان‌ سازی به دلیل مزایای فوق، به عنوان یکی از بهترین روش های ساختمان‌ سازی پایدار، زیبا و با کیفیت در نظر گرفته می ‌شود.

 

قیمت انواع چوب طبیعی چگونه تعیین می شود ؟

قیمت انواع چوب طبیعی به عوامل بسیاری بستگی دارد. به همین دلیل نمی توان یک قیمت ثابت و مشخص برای آن بیان کرد. برخی از مهم‌ ترین عواملی که بر قیمت چوب تاثیر می‌ گذارند عبارت هستند از:

  • کیفیت چوب: کیفیت چوب به عنوان یکی از اصلی ‌ترین عواملی که بر قیمت آن تاثیر می‌ گذارد شناخته می شود. کیفیت چوب طبیعی را ملاک هایی مانند میزان مقاومت و پایداری چوب مشخص می کند. بدیهی است که چوبی که مقاومت و پایداری بیشتری دارد، قیمت بالا تری نیز دارد.
  • ابعاد چوب: ابعاد چوب نیز به عنوان یکی از عوامل قیمت‌ گذاری روی چوب، بسیار مهم است. به طوری که چوب با ابعاد بزرگتر، قیمت بیشتری نیز دارد.
  • نوع چوب: نوع چوب نیز بر قیمت آن تاثیر می ‌گذارد. چوب ‌هایی که برای ساختمان ‌سازی استفاده می‌ شوند، معمولاً از درختانی مانند سرو، چوب درختان میوه و … تولید می ‌شوند.
  • میزان تولید و عرضه: میزان تولید و عرضه چوب نیز به عنوان یکی از عواملی که بر قیمت آن تاثیر می‌گذارد، بیان می شود. اگر میزان عرضه‌ ی چوب در بازار کم باشد، قیمت چوب نیز بالا تر خواهد بود.

در نهایت قیمت هر کدام از انواع چوب طبیعی به عواملی که بالا بیان شد، بستگی دارد و قیمت چوب طبیعی در بازار بسیار متنوع است. به همین دلیل برای خرید چوب طبیعی باید از فروشندگان و عرضه کنندگان معتبر و با سابقه خرید خود را انجام دهید تا از کیفیت و قیمت منصفانه محصولات مطمئن باشید.

قیمت انواع چوب طبیعی

بهترین چوب طبیعی که برای ساخت و ساز مناسب است چه نام دارد؟

یکی از بهترین انواع چوب طبیعی برای ساخت و ساز، چوب ترمووود است. چوب ترمووود یک نوع چوب طبیعی اصلاح شده حرارتی است که به دلیل ویژگی ‌های خاصی که دارد، برای ساخت و ساز مناسب است.

در فرایند تولید چوب ترمووود، چوب طبیعی را در دمای بالا و در محیط بدون اکسیژن قرار می‌ دهند. این فرایند باعث اصلاح شدن سلول‌ های چوب و کاهش میزان رطوبت و تغییر در رنگ و ساختار آن می ‌شود. در نتیجه چوب ترمووود دارای مقاومت بالایی در برابر حرارت، رطوبت، باکتری‌ ها، قارچ‌ ها و حشرات است و به همین دلیل برای ساخت و ساز، مبلمان، درب و پنجره و حتی زیر بنای پل ‌ها و سازه ‌های بزرگ استفاده می ‌شود. از دیگر ویژگی‌ های چوب ترمووود، می ‌توان به مقاومت بالا در برابر اشعه UV، کاهش تورم و انقباض در برابر تغییرات دما و رطوبت، عدم جذب آب و قابلیت پایداری بالا در برابر عوامل و شرایط زیست محیطی اشاره کرد. با توجه به این ویژگی‌ ها چوب ترمووود به عنوان یکی از بهترین انواع چوب ‌های طبیعی برای ساخت و ساز، در صنعت ساختمان ‌سازی و تزئینات داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

یکی از ویژگی ‌های برجسته چوب ترمووود ، مقاومت بالای آن در برابر شرایط زیست محیطی است. چوب ترمووود دارای مقاومت و دوام زیادی در برابر رطوبت، حرارت، باکتری‌ ها، قارچ‌ ها و حشرات است. این ویژگی‌ ها باعث می ‌شود که چوب ترمووود برای استفاده در ساختمان ‌هایی که در شرایطی مانند ساحل، اطراف استخر، باغ و… قرار می‌ گیرند بسیار مناسب باشد.

همچنین چوب ترمووود دارای زیبایی و جذابیت طبیعی است و به دلیل اینکه در فرایند تولید آن، رنگ و ساختارش دچار تغییر می شود به یکی از چوب ‌هایی تبدیل شده که برای استفاده در صنعت تزئینات داخلی و خارجی بسیار مناسب است.

 

خرید چوب ترموود برای بخش های مختلف ساختمان از آذروود

همانطور که گفتیم بهترین نوع چوب طبیعی برای استفاده در صنعت ساختمان سازی، ترموود است که از مقاومت و دوام بالایی برخودار است و طرفداران زیادی نیز دارد. از ترموود در تمامی نقاط خانه و ساختمان اعم از دکوراسیون خارجی و داخلی می توان استفاده کرد. همچنین می توان به راحتی الوار های ترموود را در محیط های مرطوب مانند اطراف استخر، سونا، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و … به کار برد و نگران آسیب و پوسیدگی آن نبود. تمامی این ویژگی ها، بستگی به درجه کیفی و نوع تولید این چوب دارد. در فرایند خرید ترموود بسیار مهم است که از کارخانه ها یا عرضه کنندگان معتبر و شناخته شده ای مانند آذر وود خرید خود را انجام دهید. مجموعه آذر وود انواع فراورده های چوبی ترموود را در ابعاد مختلف و رنگ بندی متنوع، در بالا ترین کیفیت به بازار عرضه می کند. بهترین ویژگی آذر وود قیمت مناسب محصولات در کنار کیفیت بالای آن ها است که باعث شده این شرکت نسبت به رقبای خود، مشتریان و میزان رضایت بیشتری داشته باشد. انواع چوب ترموود عرضه شده در این مجموعه از بهترین درختان تهیه می شود و در فرایندی مکانیزه و پیشرفته، تبدیل به ترموود با دوام با طول عمری بالای 30 سال می شود. برای مشاهده لیست قیمت و کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه قیمت ترموود مراجعه کنید. همچنین جهت مشاوره رایگان نیز می توانید با شماره تلفن 09129351184 تماس حاصل فرمایید.

 

نتیجه گیری

همانطور که گفتیم استفاده از چوب در ساختمان سازی از سال های بسیار دور تا به امروز ضروری و رایج بوده است. در این بین بسیار مهم است که با توجه به نوع ساختمان و کاربرد مورد نظر بتوانید از میان انواع چوب های مختلف، بهترین نوع آن را انتخاب کنید. با توجه به تحقیقات انجام شده و تجربیات معماران و طراحان فعال در حوزه ساختمان سازی، بهترین نوع چوب ترموود است که دوام و پایداری بالایی در کنار زیبایی و قیمت مناسب دارد. برای خرید ترمووود مرغوب و قیمت مناسب نیز حتما از مرکز عرضه و تولیدی های معتبر مانند آذر وود خرید خود را انجام دهید که بهترین نوع چوب ترمو را در ایران به بازار عرضه می کند و اعتبار و سابقه کاری بالایی نیز در بین رقبای خود دارد.

 

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *