آشنایی با انواع دیوارپوش چوبی و ویژگی های آن + 10 طرح لوکس

آشنایی کامل با انواع دیوارپوش چوبی (10 طرح لوکس)

امروزه استفاده از مصالحی مانند سنگ، سرامیک، کاغذ دیواری و … دمده شده و دیگر طرفداری ندارد. در این بین دیوار پوش های چوبی مختلف با رنگ بندی و طرحی های متفاوت توانسته اند جایگاه بسیار خوبی در میان مردم کسب کنند. استفاده از دیوار پوش چوبی در طراحی دکوراسیون منزل یا ساختمان های مختلف طرفداران بسیار زیادی دارد. با این حال بسیاری از افراد به دنبال خرید و شناخت بهترین انواع دیوارپوش های چوبی هستند. در این مطلب بهترین چوب های مناسب برای این کاربرد را به همراه شیک ترین ایده ها برای ساخت دیوارپوش چوبی را معرفی می کنیم. همچنین شما را با قیمت چوب ترموود به عنوان یکی از بهترین متریال برای ساخت دیوارپوش چوبی و عوامل موثر بر آن آشنا خواهیم کرد.

 

اهمیت استفاده از دیوار پوش چوبی

استفاده از دیوار پوش چوبی در دکوراسیون داخلی محیط‌ های مختلف، از جمله خانه ‌ها، دفاتر کار، هتل ‌ها، رستوران ‌ها و مغازه ‌ها کاربرد و طرفداران بسیار زیادی دارد. چوب باعث انتقال حس طبیعت و آرامش ان به داخل ساختمان می شود و می توان انواع طراحی های دکوراسیون را با استفاده از دیوارپوش چوبی پیاده سازی کرد و یک محیط زیبا و شیک به وجود آورد. در ادامه مطلب دلایل استفاده از دیوارپوش چوبی در دکوراسیون و اهمیت آن را بیان می کنیم:

  • زیبایی ظاهری: دیوار پوش چوبی باعث افزایش زیبایی و جذابیت داخلی محیط می‌ شود. چوب به دلیل طبیعی بودن و الگوی خاصی که دارد، به دکوراسیون داخلی یک حس گرمای و طبیعی بودن می ‌بخشد.
  • عایق حرارتی و صوتی: دیوارپوش چوبی علاوه بر زیبایی، دارای ویژگی عایق حرارتی و صوتی نیز است. این ویژگی ‌ها برای کاهش هزینه‌ های انرژی و ایجاد تعادل و آرامش دمایی در محیط‌ های داخلی بسیار مفید و مورد توجه هستند.
  • مقاومت و دوام: چوب یک ماده با مقاومت و دوام بالا است. با استفاده از دیوار پوش چوبی می‌ توانید به راحتی از دیوار های خراب و ضعیف محافظت کنید. همچنین چوب در مواجهه با شرایط محیطی و عوامل مختلف به راحتی دچار آسیب نمی شود.
  • چند منظوره بودن: دیوار پوش های چوبی چندین منظوره هستند و کاربرد های فراوانی از جمله استفاده از آن به عنوان دیوار جدا کننده، پوشش دهنده لوله ‌ها و سیم‌ ها، ساخت نیم ‌دیوار و ایجاد حالتی متفاوت در دکوراسیون داخلی دارند و به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی نیز دارند.
  • سازگاری با دیگر مصالح: چوب به خوبی با دیگر مصالح مانند سرامیک، سنگ، شیشه و فلز سازگار است. با استفاده از دیوار پوش چوبی می‌ توانید یک دکوراسیون داخلی هماهنگ و جذاب بسازید.
    با توجه به مزایای فوق استفاده از دیوار پوش چوبی پشت تلویزیون یا در دکوراسیون داخلی، به عنوان یک انتخاب مناسب و مفید مورد توجه عممارن و سازندگان ساختمان های مختلف قرار می‌ گیرد.

 

انواع دیوار پوش چوبی و معرفی هر کدام

چوب در هزاران مدل و نوع مختلف در بازار وجود دارد و هر کدام از این چوب ها دارای ویژگی ها، خصوصیات و کاربرد های خاص خود هستند. همان طور که گفتیم یکی از بهترین و بیشترین کاربرد های چوب، ساخت و طراحی دیوار پوش های چوبی است. برای تولید و ساخت و انواع دیوار پوش چوبی از چوب های مختلفی بسته به ویژگی های آن ها استفاده می شود. دیوارپوش چوبی به صورت کلی می‌ تواند از چند نوع چوب، از جمله چوب طبیعی، پی وی سی، ترمووود و ام دی اف ساخته شود. در ادامه مطلب به معرفی هر یک از این نوع دیوار پوش می پردازیم.

1) دیوار پوش چوب طبیعی:

این نوع دیوارپوش چوبی از چوب طبیعی ساخته شده است و دارای الگو ها و رنگ ‌های متنوعی است که به دکوراسیون داخلی یک حس گرمایی و طبیعی می ‌بخشد. این نوع دیوار پوش چوبی از نظر قیمت، نسبتاً گران است و برای استفاده در مناطق خشک و مرطوب بیشتر مناسب است. دیوار پوش چوبی طبیعی از چوب طبیعی ساخته شده است و به دلیل ظاهر زیبا و طبیعی‌اش، جزء محبوب ‌ترین و پر استفاده ‌ترین نوع دیوار پوش محسوب می ‌شود. همچنین دیوار پوش چوبی طبیعی به دلیل مقاومت بالا و دوام طولانی ‌مدت چوب، می ‌تواند یک گزینه مناسب برای دکوراسیون داخلی محیط ‌های مختلف، از جمله خانه‌ ها، دفاتر کار، هتل ‌ها، رستوران ‌ها و مغازه ‌ها باشد. با این حال باید توجه داشت که دیوار پوش چوبی طبیعی نیاز به نگهداری و مراقبت دارد و باید از تماس طولانی مدت آن با رطوبت و آب جلوگیری شود. همچنین باید به منظور حفظ ظاهر دیوار پوش چوبی، از آن به شیوه ‌ای که توسط سازنده توصیه می شود استفاده کنید.

2) دیوار پوش چوبی پی وی سی:

این نوع دیوارپوش چوبی از چوب مصنوعی پی وی سی ساخته شده است و دارای ظاهری شبیه به چوب طبیعی است. دیوار پوش چوبی پی وی سی با توجه به ساختارش مقاومت بسیار بالایی نسبت به رطوبت دارد و قیمتی نسبتاً ارزان ‌تر از دیوار پوش چوبی طبیعی نیز دارد. دیوار پوش چوبی پی‌ وی‌ سی یک نوع دیوار پوش است که از پلی وینیل کلراید (PVC) ساخته شده است. این نوع دیوار پوش به دلیل داشتن مزایایی مانند مقاومت بالا در برابر رطوبت، آب، آتش، شوک و خراش، مقاومت بالا در برابر رنگ‌ افزایی، عدم نیاز به نگهداری و مراقبت و هزینه کمتر نسبت به دیوار پوش چوبی طبیعی، جزء محبوب ‌ترین نوع دیوار پوش محسوب می ‌شود. همچنین این نوع دیوار پوش چوبی به دلیل داشتن سطح صاف و ضد باکتری، به عنوان یک گزینه مناسب برای محیط‌ هایی مانند بیمارستان ‌ها، مطب ‌ها و رستوران ‌ها نیز استفاده می‌ شود. دیوار پوش چوبی پی‌وی‌سی به دلیل مزایایی از جمله مقاومت بالا در برابر شرایط مختلف، سازگاری با محیط، قابلیت نصب آسان و هزینه کمتر نسبت به دیوار پوش چوبی طبیعی به یک گزینه مناسب برای دکوراسیون داخلی، از جمله خانه ‌ها، دفاتر کار، هتل ‌ها، رستوران‌ها و مغازه ‌ها تبدیل شده است.

3) دیوار پوش چوبی ترمووود:

این نوع دیوار پوش از یک نوع چوبی ساخته شده است که با یک فرایند خاص، تا دمای بسیار بالایی گرم شده و به‌ وسیله آن، در برابر رطوبت و حشرات مقاومت بسیار زیادی کسب می کند. دیوار پوش چوبی ترمووود دارای مقاومت و دوام بسیار بالایی است و برای استفاده در مناطقی که با شرایط آب و هوایی سخت مواجه هستند، مناسب است. دیوارپوش چوبی ترمووود نوعی چوب است که از چوب بافته شده با دمای بالا (تا حدود 215 درجه سانتی گراد) تحت فشار و با استفاده از روش ترمووودینامیک ساخته می ‌شود. این فرآیند باعث تغییر خواص چوب و افزایش مقاومت آن در برابر رطوبت، حشرات، قارچ و آتش می‌ شود. ترمووود به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر رطوبت و حشرات، می‌ تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای استفاده در محیط ‌هایی مانند حمام، آشپزخانه، استخر و سونا محسوب شود. همچنین این نوع دیوار پوش چوبی، به دلیل طبیعی بودن و جذابیت ظاهری، می ‌تواند به دکوراسیون داخلی یک حس گرمایی و طبیعی بخشد. از دیگر مزایای ترمووود می ‌توان به مقاومت بالا در برابر تغییر رنگ و شکل، سازگاری با محیط و مقاومت بالا در برابر عوامل آب و هوایی اشاره کرد. با این حال باید توجه داشت که دیوارپوش چوبی ترمووود ، باید مانند دیگر نوع ‌های دیوار پوش چوبی، نگهداری و مراقبت داشته باشد.

4) دیوار پوش چوب ام دی اف:

این نوع دیوار پوش چوبی از چوب مصنوعی ام دی اف ساخته شده است و دارای ظاهری صاف و یکنواخت است. این نوع دیوار پوش چوبی، مقاومت بیشتری نسبت به رطوبت و خشکی دارد و دارای قیمتی نسبتاً ارزان ‌تر از دیوار پوش چوبی طبیعی است. دیوار پوش چوبی ام دی اف (MDF) یک نوع دیوار پوش است که از چوب خرده ‌شده و چسب صنعتی ساخته می ‌شود. این نوع دیوارپوش چوبی به دلیل هزینه کمتر نسبت به چوب طبیعی مقاومت بالا در برابر رطوبت و شکل ‌پذیری بالا، جزء محبوب‌ ترین نوع دیوار پوش ها محسوب می ‌شود. چوب ام دی اف به دلیل داشتن سطح صاف و ضد باکتری، به عنوان یک گزینه مناسب برای محیط ‌هایی مانند بیمارستان ‌ها، مطب ‌ها و رستوران‌ ها نیز استفاده می‌ شود. همچنین این نوع دیوار پوش چوبی به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر خراش و شکستگی، می ‌تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای استفاده در محیط ‌هایی مانند دفاتر کار، هتل ‌ها و مغازه‌ ها به شمار بیاید.

انواع دیوار پوش چوبی جدید

مزایای استفاده از دیوار پوش چوبی

استفاده از دیوار پوش چوبی پشت تلویزیون یا در دکوراسیون داخلی به دلیل مزایایی که دارد، بسیار محبوب است. به طور کلی مزایای استفاده از دیوار پوش چوبی عبارتند از:

  1. جذابیت ظاهری: چوب به دلیل طبیعی بودن و جذابیت ظاهری، می ‌تواند به دکوراسیون داخلی یک حس گرما، زیبایی و طبیعی بودن ببخشد.
  2.  مقاومت بالا: دیوارپوش چوبی با کیفیت به دلیل ساختار خود، مقاومت بالایی در برابر رطوبت، حشرات، قارچ و آتش دارد.
  3. عایق حرارتی و صوتی: چوب به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی، می ‌تواند به کاهش هزینه ‌های انرژی و صدا در محیط کمک بسیاری کند.
  4. سازگاری با محیط: دیوار پوش چوبی به دلیل طبیعی بودن، سازگاری بالایی با محیط زیست و محیط زندگی انسان و حیوان دارد.
  5. نصب آسان: دیوار پوش چوبی به دلیل وزن کمتر خود نسبت به سایر مصالح ساختمانی، نصب آسان ‌تری دارد و باعث کاهش هزینه ها و به صرفه تر شدن آن ها می شود.
  6. تنوع طرح و رنگ: دیوار پوش مرغوب چوبی در انواع مختلف طرح و رنگ موجود است و می ‌تواند به تنوع در دکوراسیون داخلی کمک کند و با هر نوع سلیقه ای هماهنگ شود.
  7. قابلیت تعمیر: در صورت خرابی یا آسیب دیدگی دیوار پوش های چوبی به راحتی قابل تعمیر است و می توان در زمانی کم و هزینه ای پایین آن را تعمیر و اصلاح کرد.

 

انواع چوب های مناسب برای دیوار پوش چوبی

همان طور که گفتیم نواع بسیار مختلفی از چوب در جهان وجود دارد. در این بین انتخاب بین این چوب ها برای افرادی که قصد استفاده از آن ها را دارند کاری دشوار است. باید توجه کرد که انواع چوب های مختلف برای کاربرد های مختلف با توجه به شرایط مناسب هستند. برای طراحی و ساخت دیوار پوش چوبی پشت تلویزیون یا نقاط دیگر نیز باید بهترین نوع چوب را در بین هزاران مدل مختلف چوب بشناسید و از آن استفاده کنید تا بهترین کارایی را داشته باشد. در ادامه مطلب به انواع چوب ‌های مناسب برای ساخت دیوار پوش چوبی به همراه توضیحات مختصری درباره هر کدام اشاره می کنیم:

  • چوب راش: چوب راش به دلیل مقاومت بالای خود در برابر رطوبت، سختی و پایداری بالا، یکی از بهترین گزینه ‌ها برای دیوار پوش چوبی است. همچنین چوب راش دارای الیاف بلند و سطح صافی است که باعث می ‌شود به راحتی تراشیده و شکل داده شود.
  • چوب روسی: این نوع چوب یکی از گزینه‌ های مناسب برای دیوار پوش چوبی است. این چوب از درختانی استخراج می ‌شود که در مناطق سردسیری کشور روسیه رشد می ‌کنند. یکی از مزایای استفاده از چوب روسی برای دیوارپوش چوبی، مقاومت بالای آن در برابر رطوبت است. این چوب به دلیل رشد در مناطق سردسیری، دارای چگالی بالایی است که باعث می‌ شود در برابر رطوبت و تغییرات دما پایدار باشد. همچنین این چوب دارای سطح صافی است که باعث می ‌شود به راحتی تراشیده و شکل داده شود. چوب روسی دارای عمری طولانی است و در صورت نگهداری مناسب، می‌ تواند برای سال ‌ها در حالت اصلی خود باقی بماند.
  • چوب بلوط: این چوب نیز یکی دیگر از بهترین گزینه هاب رای ساخت دیوار پوش های مختلف چوبی است و به دلیل ویژگی های ظاهری و فیزیکی که دارد طرفداران بسیار زیادی نیز دارد. چوب بلوط سختی و مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و آسیب های محیطی دارد. همچنین دارای رنگی گرم و طبیعی است و الیاف بلندی دارد.
  • چوب گردو: چوب گردو ظاهر بسیار زیبا و چشم نوازی دارد که باعث زیبایی محیط می شود. همچنین این چوب به دلیل داشتن الیاف نرم و متمرکز قابل تراشکاری است. چوب گردو در برابر فاشرف رطوبت و خشکی بالا نیز بسیار مقاوم است و به راحتی دچار اسیب نمی شود.

در کل مهمترین عامل در انتخاب چوب مناسب برای دیوار پوش چوبی مقاومت آن در برابر رطوبت، سختی و پایداری آن است.

 

بیشترین کاربرد دیوار پوش چوبی در دکوراسیون داخلی

دیوارپوش چوبی یکی از گزینه ‌های محبوب و متنوع برای دیزاین دکوراسیون داخلی است. بیشترین کاربرد دیوار پوش های چوبی در دکوراسیون داخلی را در ادامه مطلب بیان می کنیم:

  1. دیوار پوش چوبی اتاق خواب: دیوار پوش چوبی می ‌تواند به یکی از بخش های مهم و اصلی در دکوراسیون اتاق خواب تبدیل شود. چوب با رنگ ها و طرح‌ های مختلف مانند چوب بلوط، چوب گردو، چوب سرو و غیره برای ساخت دیوار پوش چوبی اتاق خواب استفاده می ‌شود. این نوع دیوار پوش چوبی به دلیل ظاهر گرم و طبیعی خود، آرامش و راحتی بیشتری به اتاق خواب شما بخشیده و برای ایجاد یک محیط شیک خوشایند و دوست ‌داشتنی بسیار مناسب است.
  2. دیوار پوش چوبی پشت تلویزیون: دیوار پوش چوبی می‌تواند برای پشت تلویزیون در دکوراسیون داخلی استفاده شود. در این مورد چوب با رنگ ‌ها و طرح ‌های مختلف برای ساخت دیوار پوش چوبی پشت تلویزیون به کار برده می شود. دیوار پوش چوبی پشت تلویزیون به دلیل ظاهر زیبا و جذاب خود، باعث می‌ شود تلویزیون و محیط پشت آن، به عنوان یکی از قسمت‌ های جذاب و جلب توجه کننده در دکوراسیون داخلی محسوب شود.
  3. دیوار پوش چوبی برای تزئین دیوار پارتیشن یا جدا کننده: دیوار پوش چوبی می‌ تواند برای تزئین دیوار پارتیشن یا جدا کننده در دکوراسیون داخلی استفاده شود. در این مورد چوب با طرح ‌های مختلف و رنگ های متنوع برای ساخت پارتیشن به کار می رود. پارتیشن های چوبی یکی از مهم ترین عناصر در دکوراسیون داخلی هستند که کاربرد های زیادی دارند.

در هر کدام از موارد فوق طرح دیوار پوش چوبی باید با سلیقه و نیاز های کارفرما هماهنگ شود. برای مثال در دیوار پوش چوبی اتاق خواب، ممکن است یک طرح ساده و کلاسیک مناسب باشد. درحالی که در دیوار پوش چوبی پشت تلویزیون، طرحی با رنگ ‌های تیره و جذاب مثل چوب ترمووود تیره بیشتر مناسب است. همچنین در دیوار پوش چوبی برای تزئین دیوار پارتیشن یا جدا کننده، می ‌توانید از طرح‌ هایی با خطوط هندسی، شکل ‌های مختلف و رنگ ‌های جذاب استفاده کنید. به طور کلی طرح دیوار پوش های ساخته شده از چوب باید با سلیقه و سبک دکوراسیون داخلی فضای مورد نظر هماهنگ باشند.

 

قیمت دیوار پوش چوبی

قیمت دیوار پوش چوبی بسته به نوع چوب، کیفیت، طرح و سایز دیوار پوش متفاوت است و می ‌تواند در بازار، طیف گسترده ‌ای از قیمت ‌ها و محصولات چوبی متفاوت وجود داشته باشد. به طور کلی دیوار پوش چوبی ارزان ‌تر از مواد ساختمانی دیگر مانند سنگ و مرمر است. اما قیمت آن نیز به برخی عوامل بستگی دارد. به عنوان مثال چوب ‌هایی با کیفیت بالا تر و طرح ‌های خاص و منحصر به فرد، قیمت بیشتری دارند.

به طور کلی قیمت دیوار پوش چوبی برای یک متر مربع معمولاً در بازار از ۵۰۰٬۰۰۰ تومان تا ۲٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان متغیر است. اما باید توجه داشت که این قیمت‌ ها تنها برای دیوارپوش چوبی است و شامل هزینه نصب و سایر هزینه ‌های جانبی مانند چسب، پیچ و مهره نمی شود. همچنین قیمت دیوار پوش چوبی ممکن است در مناطق مختلف و با توجه به عرضه و تقاضا متفاوت باشد. بنابراین برای داشتن یک تخمین دقیق از قیمت دیوار پوش چوبی بهتر است از فروشنده های معتبر و شناخته شده ای مانند آذر وود خرید خود را انجام دهید.

 

( برای استعلام قیمت و اطلاع از مشخصات بهترین دیوار پوش چوبی موجود در بازار به عنوان ترمووود مرغوب و قیمت مناسب، می توانید به صفحه قیمت ترموود مراجعه کنید. )

 

عوامل موثر بر قیمت دیوار پوش چوبی

عوامل مختلفی بر قیمت دیوار پوش چوبی تأثیر می‌گذارند که در ادامه مطلب به برخی از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

1. نوع چوب: قیمت دیوار پوش چوبی بستگی به نوع چوبی دارد که برای ساخت آن استفاده شده است. چوب‌هایی با کیفیت بالاتر مانند چوب درختان میوه، چوب سفید و چوب بلوط قیمت بیشتری دارند.

2. کیفیت: کیفیت دیوار پوش چوبی روی قیمت آن تأثیر می‌گذارد. دیوار پوش چوبی با کیفیت بالاتر معمولاً قیمت بیشتری دارد.

3. طرح: طرح دیوار پوش چوبی نیز بر قیمت آن تأثیر می‌گذارد. طرح‌های خاص و منحصر به فرد دارای قیمت بیشتری هستند.

4. سایز و ابعاد: سایز دیوار پوش چوبی نیز از عوامل تاثیر گذار روی قیمت دیوار پوش چوبی است. به طوری که ابعاد بالا تر دارای قیمتن بیشتری هستند.

5. عرضه و تقاضا: عرضه و تقاضای دیوار پوش چوبی نیز روی قیمت نهایی آن تأثیر می‌گذارد. در مناطقی که عرضه بیشتری از دیوار پوش چوبی وجود دارد، قیمت دیوار پوش کاهش می‌یابد.

6. شکل و سایز قطعات چوب: نوع و سایز قطعات چوب مورد استفاده در دیوار پوش چوبی تأثیر بسزایی در قیمت آن دارد. قطعات بزرگتر و با شکل‌های خاص معمولاً قیمت بیشتری دارند.

 

برای داشتن یک تخمین دقیق از قیمت دیوار پوش چوبی بهتر است قیمت های فروشگاه های مختلف را بررسی و مقایسه کنید. بهترین مرکز برای خرید دیوارپوش چوبی ترموود با کیفیت و مقاوم که دارای عمری بالای 30 سال است، مجموعه آذر وود است که سابقه درخشانی در عرضه و تولید انواع دیوار پوش های با کیفیت و مقرون به صرفه در ایران دارد.

 

10 طرح لوکس دیوار پوش چوبی برای بخش های مختلف ساختمان

 

 

نتیجه گیری

همانطور که گفتیم استفاده از چوب در دکوراسیون داخلی بسیار پر طرفدار و زیبا است. در میان انواع مختلفی که از چوب های گوناگون برای دیوار پوش چوبی وجود دارد، چوب ترمووود بیشتری کاربرد و طرفدار را دارد. ترمووود با مقاومت بسیار بالا و زیبایی منحصر به فرد خود توانسته از تمامی انواع مختلف چوب های دیگر در دکوراسیون داخلی، دیوار پوش، کفپوش و … و حتی دکوراسیون خارجی ساختمان پیشی بگیرد.

 

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *