تفاوت چوب روسی و ترمووود (مقایسه ویژگی ها و کاربردها)

تفاوت چوب روسی و ترمووود

فضاسازی داخل ساختمان و نماسازی بیرونی، این روزها با متریال مختلفی انجام می‌شود که یکی از آن‌ها چوب است. چوب یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین متریال یا مصالح ساختمانی است که با استفاده از آن می‌توان فضای بیرونی و داخلی را به شکلی شیک طراحی کرد. این محصول در انواع مختلفی به بازار عرضه می‌شود که چوب روسی و ترمووود یکی از آن‌ها است. این دو مدل از خانواده چوب‌ها محبوبیت زیادی در ساختمان‌سازی دارند و با تنوع طرح و رنگ به بازار عرضه می‌شوند. جهت انتخاب یکی از انواع معرفی شده چوب‌ها، این مطلب را به بررسی تفاوت چوب روسی و ترمووود در همه زمینه‌ها اختصاص داده‌ایم. با همراه باشید.

 

چوب روسی چیست؟

جهت آشنایی با تفاوت چوب روسی و ترمووود، ابتدا باید با هر کدام از این چوب‌ها به طور جداگانه آشنا باشید و اولین نوع چوبی که به معرفی آن می‌پردازیم، چوب روسی خواهد بود. چوب روسی در بازار، به هر چوب سفید رنگی که از واردات آن از کشور روسیه انجام شده باشد گفته می‌شود و نوع چوب تاثیری در این موضوع ندارد. چوب روسی ممکن است از هر درختی تهیه شده باشد و تنها سفید و وارداتی بودن آن، برای قرارگیری در دسته چوب‌های روسی کفایت می‌کند.

 

انواع چوب روسی

تنوع چوب‌های روسی نسبتا زیاد است و همین موضوع باعث کاربرد بالای آن‌ها در صنایع ساختمانی جهت نماسازی بیرون یا فضاسازی داخلی می‌شود. از انواع مختلف این چوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چوب نراد که چوبی نرم است و از نوعی درخت کاج دریافت می‌شود
  • چوب یولکا که از نوعی درخت کاج سوزنی برگ تهیه می‌شود و بافتی درشت با گره‌های ناموازی دارد.
  • چوب سانسا که رنگی صورتی مایل به قرمز دارد.
  • چوب‌های راش و بلوط ک جز مقاوم‌ترین مصالح چوبی هستند.

چوب روسی

ویژگی‌های چوب روسی

چوب روسی به دلیل تنوع بالا، یکی از انواع چوب‌های کاربردی در صنایع است. این چوب مقاومت نسبتا خوبی دارد و به همین دلیل برای استفاده در نمای بیرونی و داخلی ساختمان‌ها گزینه‌ای مناسب است. رنگ روشن این چوب همچنین آن را برای استفاده در تولید کاغذ مناسب می‌کند. از ویژگی‌های این چوب می‌توان به مقاومت در برابر حشرات چوب خوار، رطوبت و سنباده زنی اشاره کرد. این چوب همچنین قابلیت رنگ کردن هم دارد. چوب روسی برای استفاده در محوطه ‌سازی چندان کاربردی نیست و این مسئله یکی از موارد تفاوت چوب روسی و ترمووود است.

 

کاربردهای چوب روسی

هما‌ن‌طور که گفته شد تنوع مدل‌ها و بافت چوب و رنگ و طرح در چوب روسی باعث کاربردهای زیاد این نوع چوب شده است. از نمونه کاربردهای این محصول می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • استفاده در کف پوشی یا دیوارپوشی
  • کاربرد در صنعت الیاف و کاغذسازی
  • ساخت پالت و زیرسازی سقف
  • کابینت سازی و ساخت انواع کمد و کتابخانه
  • استفاده به عنوان دیوار کاذب
  • نرده‌ کشی

 

قیمت چوب روسی

یکی از ویژگی‌های مثبت در مورد چوب روسی، قیمت مناسب آن است. البته قیمت چوب روسی بسته به اینکه چه کیفیتی داشته باشد و خشک باشد یا نه، متفاوت است. همچنین نوسانات بازار هم در قیمت گذاری این محصول موثر هستند، به همین دلیل امکان مشخص کردن نرخی دقیق برای این محصول وجود ندارد و بهتر است استعلام قیمت چوب روسی را قبل از خرید انجام داد تا خریدی مطمئن‌تر تجربه کرد.

 

استعلام قیمت

جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت محصولات آذر وود از طریق کانال های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:

 

ترمووود چیست؟

ترمووود

در ادامه بررسی تفاوت چوب روسی و ترمووود، به معرفی دیگر چوبی که در این مقایسه وجود دارد یعنی چوب ترمووود می‌پردازیم. این چوب هم از مصالح مختلف ساختمانی است که مدت زمان زیادی از تولید و عرضه آن در بازار می‌گذرد اما چند سالی است که باب شده و استفاده از آن بیشتر از گذشته شده است. شاید تصور کنید که ترمووود نوعی چوب مصنوعی یا محصولی با ظاهر چوبی است، در حالیکه اینطور نیست. این محصول هم نوعی چوبی طبیعی است که برای افزایش و مقاوم کارایی طی مکانیسم خاص برای او ارسال می‌شود.

 

انواع چوب ترمووود

در ادامه بررسی تفاوت چوب روسی و ترمووود و معرفی چوب‌های ترمووود به یک موضوع دیگر یعنی انواع این چوب می‌رسیم. این محصول دارای دو نوع ایرانی و فنلاندی است که در بعضی ویژگی‌ها مشترک و در بعضی دیگر متفاوت هستند. ترمووود ایرانی و فنلاندی هر دو با حرار‌ت‌دهی و مکانیسم فشار در کارخانجات تولید می‌شوند. نوع چوبی که در این فرآیند استفاده می‌شود چندان مهم نیست اما بهتر است چوب‌های مقاوم در برای تولید چوب ترمووود خود انتخاب کرد.

نوع دیگر چوب‌های ترمووود یا چوب فنلاندی که نوع وارداتی این چوب هم هست، مانند چوب ایرانی در مکانیسم فشار بالا و حرارت تولید می‌شود. تنوع چوب‌هایی که به عنوان پایه ترمووود استفاده می‌شوند، در نوع فنلاندی بیشتر است و به دلیل قدیمی بودن و شهرت آن، نسبت به ترمووود ایرانی برای جذب مشتری و استفاده در صنایع مختلف کاربردی است.

انواع چوب ترمو

چوب ترمووود چه ویژگی‌هایی دارد؟

از ویژگی‌های این نوع چوب که امروزه مورد توجه بیشتر طراحان یا افرادی است که قصد بازسازی و تغییر دکوراسیون دارند، می‌توان به مقاومت بالا اشاره کرد. این چوب بسیار سازگار است و با هر دما و جوی خود را تطابق می‌دهد. این چوب همچنین در برابر پوسیدگی ناشی از رطوبت و تغذیه حشرات متفاوت است. فشار بالا و دمایی که در ساخت این چوب استفاده می‌شود حتی مقاوم‌ترین حشرات را نیز از بین‌ می‌برد.

 

کاربرد چوب ترمووود

ترموود هم کاربردهای زیادی در صنعت ساختمان‌سازی و معماری دارد و از آن در طراحی و دکوراسیون داخلی و خارجی انواع ساختمان‌ها استفاده می‌شود. این چوب به طور کل برای تولید کفپوش و کف سازی محیط، دیوارپوشی، استفاده در دکوراسیون منزل، ساخت آلاچیق، ساخت پارک و محوطه سازی و استخر و سونا کاربردی استفاده می‌شود. از چوب ترمووود به دلیل مقاومت بالای آن در ساخت روف گاردن‌ها از انواع مختلف هم استفاده می‌شود.

 

قیمت ترووود

همان‌طور که در بخش‌های ابتدایی تفاوت چوب روسی و ترمووود گفته شد، قیمت ترمووود هم مانند دیگر چوب‌ها به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که نوع چوب پایه‌ای که ترموود از آن تشکیل شده یکی از آن‌ها است. همچنین وارداتی یا داخلی بودن این چوب هم در قیمت آن تاثیرگذار است. ضخامت و ابعاد چوب ترمووود از دیگر موضوعاتی هستند که در قیمت خرید چوب ترمو تاثیر دارند. همچنین سیاست‌های فروشنده یا تولید کننده اصلی در قیمت گذاری نیز جز موضوعات موثر در قیمت گذاری این محصول هستند.

 

استعلام قیمت

جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت محصولات آذر وود از طریق کانال های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:

 

تفاوت چوب روسی و ترمووود

چوب روسی و ترمووود هر دو از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی و طراحی دکوراسیون و جزو مصالحی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان فضایی شیک و مدرن را برای سکونت خود آماده کرد. این چوب‌ها نسبت به دیگر انواع چوب‌ها در بازار امروز پرفروش‌تر هستند اما همیشه یک مشکل در استفاده از آن‌ها وجود داشته و آن، انتخاب بهترین نوع چوب با توجه به کاربری و هدف استفاده است. به همین دلیل آخرین بخش از این مطلب را به بررسی تفاوت چوب روسی و ترمووود اختصاص داده‌ایم تا با مقایسه این دو نوع چوب در مواردی مانند قیمت و دوام، انتخاب برای شما ساده‌تر شود. البته باید دقت کرد که موارد گفته شده حدودی است و این امکان وجود دارد که برخی موضوعات دیگر را به آن‌ها اضافه یا کم کرد.

 

1) تفاوت از لحاظ قیمت

اولین و مهم‌ترین معیاری که در تفاوت چوب روسی و ترمووود باید در نظر داشت، تفاوت این دو نوع چوب از لحاظ قیمت است. همان‌طور که گفته شد، تعیین قیمت ترموود و چوب روسی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد اما در یک مقایسه کلی می‌توان گفت که چوب‌های ترمووود به دلیل فرآیند خاص تولید و مقاومت بالاتر، از قیمت بیشتری هم برخوردار هستند. بنابراین برای افرادی که به دنبال گزینه‌ای اقتصادی برای طراحی منزل خود هستند، قیمت چوب روسی پایین‌تر و این چوب گزینه‌ای مناسب‌تر است.

2) تفاوت از لحاظ دوام

دیگر معیار سنجش و بررسی تفاوت چوب روسی و ترمووود، دوام و ماندگاری این محصولات است. چوب ترموود به دلیل فرآیند خاص تولید نسبت به چوب روسی مقاومت بالاتری دارد و این موضوع یکی از ویژگی‌های مهم این محصول است. این چوب نسبت به انواع ضربه، آسیب‌های احتمالی، فشار و حتی قرارگیری در محیط‌های مرطوب مقاوم است و در صورت استفاده در فضای باز تغییر رنگ نمی‌دهد.

3) تفاوت از لحاظ نیاز به رنگ آمیزی

دیگر تفاوت چوب روسی و ترمووود، تفاوت این دو نوع چوب از لحاظ رنگ آمیزی است. چوب ترموود چوب طبیعی است و بسته به اینکه پایه آن از چه چوبی باشد، رنگ‌های مختلفی خواهد داشت و معمولا نیازی به رنگ‌آمیزی سطحی ندارد، اما چوب‌های روسی هم به دلیل داشتن ظاهر جذاب‌تر و هم به دلیل افزایش مقاومت آن‌ها نسبت به حشرات و تابش نور خورشید باید رنگ شوند.

 

تفاوت ترمووود و چوب روسی در یک نگاه

تفاوت های چوب روسی و ترمووود

 

در نهایت؛ چوب ترمووود یا روسی؟

در این مطلب با معرفی کامل چوب روسی و ترمووود تلاش کردیم تا تفاوت این چوب‌ها را به بهترین شکل عنوان کنیم. همچنین در بررسی تفاوت چوب روسی و ترمووود به مقایسه موضوعات مهم و موثر در انتخاب مانند قیمت، دوام و طول عمر و اقدامات جانبی برای استفاده از هر کدام از این چوب‌ها پرداختیم. با وجود همه این‌ها استفاده از چوب ترمووود یا روسی سلیقه‌ای است و به خواست، توان مالی و سلیقه شما بستگی دارد.

با توجه به مطالب گفته شده، شما کدام چوب را برای طراحی دکوراسیون خود انتخاب می‌کنید؟!

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *