0 تا 100 آموزش نصب چوب ترمووود + نکات مهم و اساسی

0 تا 100 آموزش نصب چوب ترمووود + نکات مهم و اساسی

یکی از پر طرفدار ترین انواع متریال ساختمانی، چوب ترمووود است. مهم ترین قدم پس از خرید ترمووود نصب اصولی و درست آن است. چوب ترمووود کاربرد های فراوانی در نقاط مختلف و ساختمان های مختلف دارد. ترمووود یکی از مقاوم ترین، زیبا ترین و با دوام ترین انواع متریال ساختمانی است که برای ساخت نما، دیوار پوش، کف پوش و … به کار برده می شود. با این حال اگر نصب ترمووود به درستی و به صورت اصولی انجام نشود، باعث ایجاد خسارت های زیاد مالی و آسیب به سازه و ساختمان مد نظر می شود. در این مطلب تمامی مراحل و نکات صفر تا صد نصب ترموود را بیان می کنیم. همچنین انواع زیر سازی ها و نکات مهم برای نصب چوب ترمو را در کنار اتصالات مورد نیاز برای نصب چوب ترمو معرفی می کنیم.

 

نکات مهم قبل از نصب چوب چوب ترمو

برای نصب ترمووود در هر مرحله از نصب و اجرا باید یک سری از نکات را رعایت کنید تا نتیجه کار به صورت پیشرفته و اصولی باشد. قبل از شروع به روش نصب ترمووود باید یک سری نکات را رعایت کنید تا آسیبی به الوار های شما نرسد. این موارد عبارتند از :

روش نصب ترمووود

  • در زمان تخلیه بار و حمل و نقل الوار های ترمو وود حتما دقت کنید که آسیب و فشاری به چوب های ترمو وارد نشود.
  • در زمان نگهداری و انبار کردن الوار های ترمو حتما آن ها در مکانی قرار بدهید که سطح زیر آن ها صاف و هموار باشد. زیرا اگر محل دپو صاف و هموار نباشد، الوار های ترمووود دچار تاب خوردگی و پیچ خوردگی در پروفیل ها می شوند.
  • قبل از نصب ترمووود اگر قصد اجرای مصالح دیگر مانند آجر، گچ، سیمان و … را دارید حتما اجرا و نصب ترموود را به اتمام برسانید و سپس بقیه مصالح را اجرا کنید.
  • اگر الوار ها و شاخه های ترمووود را به صورت بسته بندی های پالت دریافت کردید، حتما بین هر پالت فاصله ای از 6 تا 10 سانتی متر قرار بدهید.
  • در زمان انبار و دپو کردن الوار های ترمو حتما باید روی آن ها را با پوشش پلاستیکی مناسب بپوشانید تا از نشستن گرد و غبار بر روی آن ها یا نفوذ رطوبت و آب جلوگیری شود.
  • تمامی مراحل قبل از نصب ترموود برای نمای ساختمان نیز باید به طور کامل رعایت شود.

 

( برای اطلاع از قیمت چوب ترموود و خرید این محصول از آذروود کلیک کنید. )

 

زیر سازی ترمووود باید به چه صورت باشد؟

یکی از مهم ترین و اصلی ترین مراحل در نصب چوب ترمو زیر سازی درست و اصولی ان است. باید به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی به زیر سازی چوب ترمو بسته به نوع سازه، دقت زیادی بکنید تا هم نصب ترمووود راحت تر و سریع تر انجام شود و هم طول عمر سازه ترمووود شما افزایش یابد. در ادامه مطلب برخی از رایج ترین و مهم ترین روش های زیر سازی ترمووود برای آماده سازی نصب اصولی آن ها را بیان می کنیم.

قیمت نصب ترمووود

1. نصب ترموود با زیر سازی سیمانی

این روش همانند نام خود توسط سیمان کاری انجام می شود. در زیر سازی سیمانی باید سطح زیر ترموود به صورت کاملا صاف و هموار اجرا شود. همچنین ضخامت لایه سیمانی برای زیر سازی ترمووود در این روش 4 سانتی متر است. با ساتفاده از این روش زیر سازیف یک سطح کاملا یک دست و هموار ایجاد می شود و همچنین الوار های ترمووود کاملا صاف روی سطح مورد نظر قرار می گیرند. همچنین پیاده سازی روش زیر سازی سیمانی برای نصب چوب ترمو باعث افزایش دوام و مقاومت چوب های ترمووود در هر محیطی می شود. زیر سازی سیمانی برای نصب ترموود بیشتر برای اجرای نمای ساختمان ترمو انجام می شود و برای کف پوش توصیه نمی شود و طرفداران زیادی نیز ندارد. زیرا باید یک شیب بندی کاملا دقیق و حساس برای زیر سازی سیمانی برای کف پوش انجام شود تا آب بتواند از زیر الوار های ترمووود عبور کند و باعث جمع شدن آب در یک نقطه نشود تا به سطح زیر سازی با مرور زمان آسیبی وارد شود.

2. نصب ترمووود با زیر سازی فلزی

یکی از روش های دیگر و رایج زیر سازی برای ترمووود، استفاده از زیر سازی فلزی یا قوطی کشی است. به این روش شاسی کشی آهنی نیز گفته می شود. برای اجرای زیر سازی فلزی از قوطی های فلزی با ابعاد 40 در 40 سانتی متر استفاده می شود. برای اجرای این روش زیر سازی ترمووود باید تمامی قوطی های فلزی را کاملا با ضد زنگ رقیق پوشش داد. همچنین در محیط های بسیار مرطوب باید از رنگ های اپوکسی یا راه حل سند بلاست استفاده کرد تا قوطی ها دچار زنگ زدگی و فرسودگی نشوند. از روش زیر سازی قوطی کشی یا فلزی برای زیر سازی ترمووود در مکان هایی مانند نمای ساختمان ترموود ، کفپوش ترمووود و … استفاده های زیادی می شود. برای زی سازی فلزی ترمووود در ساخت نمای ساختمان باید به صورت شبکه ای و با فاصله 50 سانتی متر قوطی ها را کنار هم قرار داد. در زیر سازی فلزی برای کف پوش نیز باید با فاصله 40 سانتی متری قوطی ها را کنار هم جوش داده و عملیات نصب را انجام می دهند.

نصب ترمو وود

ویژگی چوب های مناسب برای زیرسازی چوب ترمو

یکی از روش های زیر سازی در نصب ترموود مانند قوطی کشی استفاده از چوب های زیر ساز است که در زیر سازی فلزی استفاده می شود. برای اجرای این روش از چوب روسی اشباع شده استفاده می شود که به ان چوب زیر ساز نیز می گویند. در انواع زیر سازی های دیگر نیازمند آهن کشی و … هستیم ولی در استفاده از چوب زیر سازی می توان چوب را به وسیله پیچ های محکم به ترمووود متصل و محکم کرد.

برای استفاده و انتخاب چوب زیر سازی باید یک سری نکات را رعایت کرد و ملاک هایی را مورد توجه قرار داد تا به سازه آسیبی نرسد و با گذشت زمان و قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی، دچار فرسودگی نشود. در ادامه مطلب برخی از مهم ترین ویژگی هایی که چوب های زیر سازی دارا هستند را بیان می کنیم.

  • در چوب ها زیر سازی، میزان فاصله پروفیل ها باید از 40 سانتی متر تا حداکثر 60 سانتی متر باشد.
  • ابعاد مناسب برای اجرای چوب زیر ساز در نصب ترمووود باید 25 در 35 یا 25 در 55 سانتی متر باشد.
  • چوب های زیر سازی مقاوم هستند و نیازی به رنگ کردن و محافظت زیاد ندارند.
  • در تمام طول چوب های زیر سازی باید فاصله ی بین پیچ های آن از 4 سانتی متر تا 6 سانتیمرت باشد.
  • قبل از اجرا و نصب ترمووود و زیر سازی با نوع و سبک پروژه مد نظر دقت کرد تا از هزینه و زمان زیاد جلوگیری شود.
  • در زمان اجرای زیر سازی چوبی باید دقت کنید که جهت عمودی از بالا به پایین و جهت عرضی از چپ به راست باشد.
  • در زیر سازی فلزی و سیمانی و برای اجرای چوب های زیر ساز در نصب ترمووود باید از پیچ های گالوانیزه و ضد زنگ و استیل برای محکم کردن و اتصال چوب به آهن و سیمان استفاده کرد.

نصب ترموود

از چه نوع اتصالاتی می توان برای نصب ترمووود استفاده کرد؟

مهم ترین تجهیزات برای اجرا و نصب چوب ترمو در هر محیطی، اتصالاتی هستند که برای نصب و اتصال الوار های ترمووود به کار می روند. برای اتصال و نص بترمووود به زیر ساز های اجرا شده مانند فلزی و سیمانی باید از تجهیزات و اتصالاتی کمک گرفت که از کیفیت بلایی برخوردار باشند.

با توجه به اینکه هزینه نصب ترمووود دچار نوسان و بی ثباتی است و گاها گران نیز می شود، باید به جنس و نوع اتصالات و ویژگی های آن ها دقت زیادی کرد تا از دوام سازه کاسته نشود. همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم برای اتصال ترمو وود به چوب های زیر ساز باید از پیچ و میخ استفاده کرد. این اتصالات مهم ترین اجزا در روش نصب ترمووود هستند. جنس این پیچ ها باید از استیل، رنگ کوره ای یا گالوانیزه باشد تا در معرض رطوبت و هوا دچار فرسودگی نشوند. لبعاد این پیچ ها به طور معمول باید 8/3 در 8/4 سانتی متر باشد تا باعث ایجاد ترک در چوب و آسیب به آن نشوند. همچنین با توجه به ضخامت و نوع زیر سازی انجام شده باید برای انتخاب و استفاده از طول مورد نظر در این پیچ ها تصمیم گرفت.

همچنین این اتصالات باید ویژگی های زیر را دارا باشند تا سازه ترموود به بهترین شکل خود اجرا و نصب شود.

  1. برای استفاده از دریل و سوراخ کردن سطح ترمو و زیر سازی باید از فشار مناسب استفاده کرد. زیرا نباید پیچ و میخ ها به صورت خیلی فرو رفته با خیلی برجسته در چوب قرار بگیرند.
  2. در شرایط آب و هوایی خاص و بسیار نا مساعد باید به صورت دوبل از پیچ ها و اتصالات استفاده کرد. به طوری که پیچ ها به دو تایی در عرض پروفیل ترمو قرار بگیرند و با فاصله 19 میلی متری از لبه ترمووود نصب و اجرا شوند.
  3. تجهیزات و اتصالات ترمو از لبه کار و ترمو وود باید تا میزان حداقلی 50 میلی متر فاصله داشته باشند تا باعث ترک و شکستگی نشوند.
  4. از اتصالات مورد نظر مانند پیچ ها نباید در قسمت های گره دار الوار های ترمووود استفاده کرد.

 

نکات مهم هنگام نصب ترمووود که باید رعایت شود:

پس از انجام زیر سازی مناسب با محیط به صورت اصولی باید نکات و فاکتور های مهمی را برای اجرا و نصب چوب ترمو در نظر گرفت و رعایت کرد. با رعایت نکاتی که در ادامه مطلب بیان می کنیم طول عمر سازه ترمووودی شما تا 30 سال افزایش می یابد و نتیجه کار نیز نقصانی نخواهد داشت.

  • قبل از نصب ترمووود و نصب آن حتما باید زیر سازی انجام شده به طور کامل توسط افراد حرفه ای چک و بررسی شود تا اگر دچار ایراد و آسیبی بود بتوان ان را سریعا رفع کرد.
  • در طراحی و اجرای نمای ساختمان با ترموود و ترکیب آن با مصالح دیگر باید حتما سطح تمامی مصالح با یک دیگر هم تراز باشد.
  • ترمووود بدون اجرای زیر سازی مناسب برای کف پوش یا نما و در بسیاری از کاربرد های دیگر، دوام بالایی نخواهد داشت و باعث ایجاد خسارت های زیاد به کار فرما خواهد شد.
  • برای بررسی زیر سازی های سیمانی باید دقت کنید که ضخامت لایه سیمانی ایجاد شده برای زیر سازی باید 4 سانتی متر یا بیشتر باشد.
  • نصب ترمووود و پروفیل های آن باید با توجه به شرایط آب و هوایی و شرایط جوی منطقه انجام شود. در این حالت باید فاصله مناسب بین پروفیل های ترمو را در هر شرایط آب و هوایی به درستی قرار دارد.
  • زیر سازی فلزی یا قوطی کشی برای نصب ترموود نباید بیش از حد ممکن سنگین باشد تا به سازه آسیبی برسد.
  • برای اجرای زیر سازی های فلزی یا قوطی کشی باید از چوب های اشباع شده مانند چوب زیر ساز روسی در بین ترموود و قوطی های فلزی استفاده کرد.

نصب ترمووود

با توجه به اینکه در اینترنت و مطالب زیادی، درباره آموزش نصب ترموود گفته شده، حتما در نظر داشته باشید که نصب چوب ترمو باید توسط افراد حرفه ای و نصابان مجرب انجام شود. همچنین مجموعه های زیادی کار نصب ترموود را به دلیل پر طرفدار بودن این محصول انجام می دهند. به همین دلیل قیمت نصب ترموود در هر شرکتی متفاوت است. بهترین کار برای نصب ترمووود به صورت اصولی و پرداخت هزینه نصب ترمووود مناسب این است که از نصابان متخصص و شرکت های معتبری مانند آذر وود کمک بگیرید که با ارائه بهترین و مقرون به صرفه ترین قیمت نصب ترمووود توانسته مشتریان زیادی را به دست بیاورد. همچنین مهم ترین نکته قبل از نصب ترموود ، خرید ترمو باکیفیت و مرغوب است که طول عمر و دوام بالایی داشته باشد. برای اطلاع از قیمت نصب ترمو وود و کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه قیمت ترمووود مراجعه کنید.

 

نتیجه گیری

همانطور که گفتیم برای نصب ترموود باید نکات و روش های مهم و اصولی را اجرا کرد تا بتوان از زیبایی و مقاومت بالای سازه ترمو نهایت استفاده را برد. همچنین علاوه بر در نظر گرفتن تمامی این نکات و مراحل، حتما باید از ترمووود با کیفیت و مرغوب استفاده کنید. زیرا نصب ترمووود به صورت اصولی نیز به تنهایی تاثیری در کیفیت، زیبابی و دوام سازه ترمووود مورد نظر ندارد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *