آشنایی با انواع چوب ترموود (مقایسه کامل ویژگی ها)

انواع چوب ترموود

در دنیای ساخت و ساز و دکوراسیون، استفاده از مواد با کیفیت و مقاوم در برابر شرایط محیطی مهم است. یکی از موادی که در این زمینه به شدت مورد توجه قرار گرفته است، چوب ترموود می‌باشد. این چوب با استفاده از روش ترمو کردن چوب خام ، یعنی تحت تاثیر حرارت و فشار قرار می گیرد و به دلیل این فرآیند، ویژگی هایی مانند مقاومت بیشتر در برابر رطوبت، حشرات و پوسیدگی را به دست می آورد. در این مقاله قصد داریم برای آشنایی بیشتر با چوب ترمو ، انواع چوب ترموود را از جنبه های مختلف یعنی : نوع چوب ، روش تولید و ساخت ، اندازه و ابعاد پروفیل ها و از نظر کیفیت (گره پروانه، معمولی و ..) بررسی کنیم.

 

انواع چوب ترموود از نظر نوع چوب

چوب ترموود به عنوان یک جایگزین مناسب برای چوب در ساختمان، به خصوص در نمای خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چوب، با نام‌های مختلفی مانند ترمووود، چوب ترمو و غیره در بازار به فروش می‌رسد و در انواع مختلفی از چوب مانند کاج، نوئل، ون و ایروکو عرضه می‌شود. برای محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید و زیبایی چوب ترموود، پوششی از واکس با پایه آبی، لاک الکل، رنگ یا روغن توصیه می‌شود که با این کار در طولانی مدت نیاز به نگهداری را کاهش می‌دهد.

چوب ترموود در حالت کلی به دو دسته چوب نرم و چوب سخت تقسیم می‌شود.

1. چوب‌های نرم:

وقتی از چوب‌های نرم صحبت می‌کنیم، این به معنای ضعیف‌تر، شکننده‌تر و با تراکم کمتر از چوب‌های سخت نیست. در واقع، دلیل نرم بودن این نوع چوب‌ها دارا بودن دانسیته (چگالی) و یا فاصله مولکولی کمتر است و به علت عدم وجود گره‌های مرکزی، از بافت خاصی برخوردارند که بسیار زیباست. از چوب‌های نرم به دلیل سبکی، ارزانی و داشتن بافت زیبا، در صورتی که شرایط ترمو را داشته باشند، برای نمای چوبی ساختمان‌ها استفاده می شوند. با این حال، برای استفاده از ترموود نرم در نما ، باید از روش‌های مقاوم‌سازی استفاده کرد تا عمر مفید نما افزایش پیدا کند.

چوب‌های نرم اغلب از درختانی مانند سرو، صنوبر (Spruce) و کاج (Pine) به دست می‌آیند که اصطلاحا به آن‌ها درختان همیشه بهار گفته می‌شود. زیرا این درختان پوشش سبز برگ‌های آن‌ها در تمام سال باقی می‌ماند.
با توجه به اینکه بیشتر درختان خانواده کاج سریع و مستقیم رشد می‌کنند، چوب‌های آن‌ها که چوب نرم نامیده می‌شود، به طور معمول ارزان‌تر از چوب‌های سخت است. پیدا کردن چوب‌های نرمی که رویش پایدار دارند نسبتا آسان است.

مشخصات چوب ترموود

2. چوب های سخت:

چوب های سخت (Hardwood)، چوب های درختان پهن برگ هستند، که مشهورترین آنها چوب ون یا Ash است. وانواع دیگر آن شامل چوب گردو، صنوبر، بلوط، افرا، ماهون، گیلاس، زبان گنجشک و غیره می شوند. این درختان در زمستان برگ هایشان می ریزد و در بهار برگ های جدید آنها رشد می کنند. داشتن آوندهای بزرگ، مشخصه چوب های سخت است.

چوب های سخت به دلیل بافت خاص خود، بسیار زیبا هستند و نماهای چوبی چشم نوازی را ایجاد می کنند. با این حال، به دلیل قیمت بالا و وزن بیشتر نسبت به چوب های نرم، کمتر در نماهای چوبی کاربرد دارند. اما، این چوب ها برای کف سازی و نیز در محل های پرتردد، توصیه می شوند.

برخی از چوب های سخت نایاب هستند، چرا که بدون نگرانی از احتمال انقراض، بی رحمانه بریده می شوند. (نمونه آنها چوب بلسان بنفش برزیلی است.) این نه تنها ضایعه ای برای محیط زیست است، بلکه قیمت این چوب ها را نیز به شدت بالا می برد. بهتر است چوب را از جنگل های با رویش پایدار خریداری کنید (مزارع درخت تجاری که عرضه چوب در آنها تضمین شده است).

 

برای استعلام قیمت خرید چوب ترموود می توانید به صفحه لیست قیمت آن مراجعه کرده یا با شماره 09129351184 تماس حاصل نمایید و قبل از خرید مشاوره رایگان کارشناسان آذروود را دریافت کنید.

 

انواع ترمووود از نظر روش تولید و ساخت

انواع ترمووود ، بر اساس روش تولید و ساخت، به دو دسته ترمو-اس و ترمو-دی تقسیم می‌شوند.

1. چوب ترمو- اس (thermo-S):

یکی از ویژگی‌های مهم و تعیین‌کننده این نوع از چوب‌های ترموود، ثبات در ابعاد آن است و این ویژگی نقش بسیار مهمی در کاربردهای آن دارد. برای تولید چوب ترمو-اس، دما به ۱۸۰ درجه سانتیگراد افزایش می‌یابد و این باعث افزایش قابل توجهی در مقاومت چوب می‌شود. استحکام نسبی در ابعاد و ویژگی‌های دیگر ترمو-اس، این محصول را برای استفاده در فضاهای داخلی مناسب می‌سازد.

2. چوب ترمو- دی (thermo-D):

در تولید این نوع چوب‌های ترموود، دوام چوب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در این روش، چوب تا دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد حرارت دیده و در برابر عوامل جوی مختلف مقاومت بالایی دارد. چوب‌هایی که به این روش ترموود می‌شوند، دارای دوام بسیار خوبی هستند و قابل استفاده در محیط‌های خارجی هستند.

با توجه به این توصیفات، انتخاب بین چوب ترمو-اس و چوب ترمو-دی بستگی به نیازها و کاربردهای شما دارد. با انتخاب صحیح نوع مناسب چوب ترموود، می‌توانید از ویژگی‌های برتر این محصول در محیط‌های مختلف بهره‌برداری کنید.

قیمت چوب ترمو ارزان

انواع چوب ترموود از نظر اندازه و ابعاد و پروفیل

چوب ترموود در بازار به صورت پروفیل‌هایی با ابعاد 3 تا 6 متر برای مصرف‌کنندگان در دسترس است. این پروفیل‌ها به صورت شیاردار و بدون شیار تولید می‌شوند و هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند. در کل، انواع چوب ترمو در زمینه پروفیل شامل موارد زیر می‌شوند:

1. پروفیل کف یا Deck :

این پروفیل شیاردار، برای فضاهایی مانند کنار استخرها و حیاط‌ها مناسب است و به عنوان کف‌پوش استفاده می‌شود.

2. پروفیل چهارتراش ساده یا SHP :

این پروفیل کاربردهای متنوعی دارد و هم برای فضاهای خارجی و هم داخلی مناسب است.

3. پروفیل‌های لمبه یا UTV و UTS :

این پروفیل‌ها دارای قفل و زبانه هستند و به دلیل ایجاد اتصال خشک، بیشتر برای نماهای ساختمانی استفاده می‌شوند.

 

برای استعلام قیمت خرید چوب ترموود می توانید به صفحه لیست قیمت آن مراجعه کرده یا با شماره 09129351184 تماس حاصل نمایید و قبل از خرید مشاوره رایگان کارشناسان آذروود را دریافت کنید.

 

انواع چوب ترموود از نظر کیفیت

چوب‌های ترموود از نظر روش تولید و گونه‌ی چوب مورد استفاده، در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند. هر کدام از این دسته‌بندی‌ها بر اساس ویژگی‌های آن‌ها در محیط‌های مختلف، قابل استفاده هستند. همچنین، ترموود‌ها بر اساس کیفیت آن‌ها نیز دسته‌بندی می‌شوند هر نوع ترموود، بر اساس ویژگی‌های آن، در محیطهای مختلفی قابل استفاده است. در ادامه، به معرفی بهترین نوع ترموود‌ها از نظر کیفیت و کاربرد آن‌ها پرداخته خواهد شد.

ابعاد چوب ترمو ایرانی

1. ترموود گره‌پروانه:

این نوع چوب ترموود، در کشور فنلاند تولید می‌شود و به دلیل ویژگی‌هایی مانند استحکام و دوام بالا، ابعاد با ثبات بالاتری و وجود بافت‌های منظم و گره‌های پروانه‌ای شکل در کاج‌های فنلاندی، بهترین نوع ترموود‌ها محسوب می‌شود. این نوع چوب ترموود، برای نمای ساختمان، روف‌گاردن، سونا و اطراف استخر، مبلمان و میز‌های جلو مبلی، فلاور باکس، انواع پارتیشن‌ها، کفپوش و آلاچیق مناسب است.

2. ترموود استاندارد:

ترموود استاندارد یا معمولی، یکی از متداول‌ترین نوع ترموود‌ها است. این نوع چوب ترموود، با ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالا در برابر رطوبت، حشرات و پوسیدگی، قابل استفاده در انواع دکوراسیون داخلی مانند تی وی وال، دکوراسیون پذیرایی، فلاور باکس و ساخت پله است.

3. ترموود سوپر:

ترموود سوپر، یکی از بهترین نوع ترموود‌ها به حساب می‌آید و برای کاربردهای مختلفی استفاده می‌شود. این نوع چوب ترموود، با ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالا در برابر رطوبت، حشرات و پوسیدگی، قابل استفاده در انواع سایه‌بان، آلاچیق، در و پنجره‌های ترموود، زیرسازی چوبی، سونا و استخر، پله و قرنیز، کفپوش‌ها و دکوراسیون داخلی است.

 

نتیجه‌گیری

در این مقاله، به بررسی انواع چوب ترموود از جنبه های مختلف پرداختیم. هر کدام از انواع چوب ترموود، با ویژگی‌های خاص خود، برای استفاده در پروژه‌های مختلف مناسب هستند. برای انتخاب بهترین نوع چوب ترموود برای پروژه مورد نظر، باید نوع پروژه، کاربرد مد نظر و بودجه را در نظر گرفت. امیدواریم که این مقاله به شما در انتخاب بهترین نوع چوب ترموود برای پروژه‌هایتان کمک کرده باشد.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *